Öppna föreningskurser

posted in: Nyheter 0

För femte terminen i rad har vi fått äran att hålla en del av de öppna kurser som ABF i Stockholm anordnar för föreningar. Både ABFs medlemsorganisation och icke medlemmar är välkomna.

Höstens upplägg kommer vara följande:

Valberedare – så här gör du
17 oktober 17.30 – 20.00
Vi går igenom hela valberedningens process från att ni blivit valda på årsmötet, hur ni tar reda på vad styrelseuppdraget innebär, hur ni hittar kandidater och bedömer dessa till hur ni presenterar ert förslag för årsmötet.  

Ordförande eller viceordförande – så här gör du
25 oktober 17.30 – 20.00
Vi går igenom rollen som ordförande och viceordförande. Vad ansvarar du för? Hur engagerar du din styrelse? Hur leder du en grupp?

Bättre möten i din förening eller i din arbetsgrupp
7 november 17.30 – 20.00
Vi går igenom mötesmetoder för bättre möten. Vilka metoder kan man använda för att alla ska komma till tals och delta i mötet? Hur får vi igång en ny grupp? Hur gör vi för att tillsammans planera vår verksamhet?

Olika roller i en förening
14 november 17.30 – 20.00
Vilka roller finns i en förening? Vad gör de olika rollerna? Hur hjälps vi åt och ser till att alla får ett ansvarsområde och kan bidra i föreningens styrelse.

Kommunikation i en förening 
21 november 17.30 – 20.00
Vad händer när vi kommunicerar med varandra? Hur når vi ut till befintliga medlemmar med relevant information? Och hur kan vi genom bra kommunikation som väcker nyfikenhet värva fler medlemmar till vår förening? Vi kommer med tips & trix för hur en förening kan vässa sin kommunikation. 

Mer information finns på ABF Stockholms hemsida och deras kalendarium uppdateras löpande, anmälan sker på respektive kurs i kalendariet.

Frågor?
Kontakta anna@styrelsepost.se