Ett riktigt jävla härligt möte

posted in: Nyheter 0

Att vara årsmötesordförande för Män för Jämställdhet var en upplevelse, och inte bara för att det var ett möte med flertalet kontrapropositionsvoteringar, utan också för att det fanns en väldigt unik stämning. En stämning som utgjordes av ett vänligt inkännande, ett kamratligt hyllande och på många sätt tryggt omfamnande.

Först var det inget jag tänkte på, men sedan slog det mig att jag faktiskt var i ett rum med över 50 andra män och där det för mig fanns inte ett uns av otrygghet. Det våldskapital som andra rum pyr av, som förväntas ligga redo att brukas om situationen viskar om det, fanns helt enkelt inte. Det i sig är väl inte helt unikt, men det blev en första fingervisning av att något var på gång.

Det andra tecknet som blev tydligt var hur ofta komplimanger utdelades. När jag vandrade runt på åsiktstorget kunde jag se hur de lyfte varandra och i pauser var det alltid någon eller några som kom fram för att berömma något särskilt i det jag just gjort. Inte heller på ett slängigt sätt som att det tillhörde god ton, utan snarare som att de sett, begrundat och sen resonerat sig fram till vad i mitt agerande som hade varit positivt.

När allt kommer omkring kanske det hela inte är så konstigt trots allt. Redan i logotypen finns orden “Redefining Masculinity” och alla berättelser och dokument som jag läste inför mötet ekade detta enkla men komplexa budskap. Helt enkelt verkar det vara en organisation som lever som de lär och därför var det riktigt härligt att få leda detta möte. Ett möte där alla ansträngde sig för att göra varandra till sina bästa jag.

Tjarls Metzmaa, konsult på Styrelsepost

PS Om du vill ha vår hjälp med att skapa ett tryggt årsmöte så hör av dig, du kan läsa ett par referenser från våra uppdrag här. DS